لیست اختراعات علي اصغر انصافي
بمنظور تعيين ميزان جذب آب توسط بنتونيت از دو نوع تست مي توان استفاده نمود: 1- تست تورم بنتونيت با استفاده از آب مقطر بر اساس استاندارد ASTM D-5890 و 2- تست Enslin-Neff بر اساس استاندارد DIN-18-132. استاندارد ASTM آسانتر بوده و نياز به ظروف شيشه اي و پيچيده خاص ندارد درصورتيكه تست Enslin-Neff نياز به شيشه آلات و ابزارهاي بسيار خاص داشته كه تهيه آن ها در شرائط فعلي بسيار سخت و غير محتمل بنظر مي رسيد. لذا تصميم بر اين شد كه از تست ASTM استفاده شود. \\tخلاصه تست ASTM از اين قرار است كه: مقدار 2 گرم بنتونيت پودر شده به كمتر از 40 ميكرون پودر و سپس خشك شده در آون را بصورت پاششي و در قسمت هاي يكدهم گرمي مجزا بملايمت و بصورت تك لايه روي سطح آب مقطر موجود در يك استوانه 100 ميلي ليتري پاشيده و اجازه داده مي شود تا هر لايه از طريق جذب آب سنگين شده و پايين رود. سپس 15/0 گرم بعدي و بعدتري. لذا حدودا 20 دقيقه طول خواهد كشيد تا 2 گرم بنتونيت را بصورت لايه لايه به ته ظرف فرستاد. پس از گذشت 4 الي 24 ساعت از آخرين افزايش ارتفاع لايه بنتونيت از كف استوانه مدرج معيار كيفيت جذب آب توسط بنتونيت است. يك بنتونيت مناسب جهت گندله سازي بنتونيتي است كه در زمان 4 ساعت ارتفاعي حداقل معادل 23 سانتي متر مكعب در استوانه مدرج را ايجاد نمايد. با توجه به سختي پاشش بنتونيت بصورت دستي در دهانه استوانه مدرج و بصورت تك لايه، خسته شدن اپراتور، و همچنين كاهش و يا حذف خطاي انساني در انجام تست فوق، پروژه ساخت يك دستگاه اتوماتيك و قابل تنظيم جهت پاشش خودكار بنتونيت در سطح آب در دستور كار قرار گرفت.
گاز هيدروژن يكي از گازهاي مهم صنعتي است كه در صنايع مختلف از فولاد گرفته تا پتروشيمي و ... كاربرد دارد. كليه دستگاههاي آناليزور گاز هيدروژن وارداتي هستند. اين دستگاه مورد نياز صنايع مختلف كشور است. لذا از واردات آن جلوگيري بعمل خواهد آمد. اين طراحي و ساخت، در واقع يك نوع آناليزور گاز هيدروژن كاملاً انتخابي و حساس است كه گاز از طريق غشاء به يك پل وتستون ( آشكار ساز گرمايي) نفوذ كرده و باعث تغيير در دماي مقاومتهاي موجود و در نتيجه عبور جريان ( متناسب با مقدار در صد گاز) در مدار خواهد شد. گاز هيدروژن داراي هدايت گرمايي بيش از 20 برابر ديگر گازها است. در عين حال جهت جلوگيري از مزاحمت ديگر گازها، از غشاء نانويي جهت عبور صرفاً گاز هيدروژن از غشاء و تشخيص آن استفاده شده است. با كاليبره نمودن دستگاه ميتوان ميزان گاز هيدروژن را در محدوده 20 الي 2400 ppm اندازه گيري نمود. اين آناليزور گاز هيدروژن قادر است گاز هيدروژن را در حضور ديگر گازها نظير CO, CO2, N2, ، متان، اكسيژن، رطوبت و ديگر گازها با دقت، انتخابگري و حساسيت بالا اندازه گيري نمايد.
عنوان اختراع: طراحي يك زيست حسگر مبتني بر DNA به منظور تشخيص آلودگي باسيلوس سرئوس و ارزيابي آن در شير خشك نوزاد مشكل فني: باسيلوس سرئوس در مواد غذايي و محيط پراكنده است و ميكروارگانيسم پاتوژن با منشاء غذايي است. روشهاي رايج شناسايي باسيلوس سرئوس، كشت ميكروبي و شناسايي مورفولوژيكي و بيوشيميايي است. اين روشها وقت گير (در حدود 2 تا 7 روز) و هزينه بر هستند و نياز به آماده سازي نمونه دارند و فرم اسپوري باكتري شناسايي نمي¬شود. هدف: بهينه سازي يك روش ساده، سريع و ارزان با حساسيت و ويژگي مناسب براي شناسايي باسيلوس سرئوس در شير خشك نوزاد است به طوريكه نياز به استفاده از روشهاي دستگاهي پيچيده، پر هزينه و زمان بر نباشد. شرح وضعيت پيشين و مزاياي اختراع ادعايي: كانگ و همكاران در سال 2013، با استفاده از روش آنتي ژن- آنتي بادي شناسايي باكتري¬هاي پاتوژن را انجام دادند. روش شناسايي DNA-based (استفاده شده در اين اختراع) نسبت به روش آنتي ژن- آنتي بادي اختصاصي تر است. تاكنون زيست حسگر مبتني بر DNA جهت شناسايي باكتري باسيلوس سرئوس گزارش نشده است. با توجه به اينكه در استاندارد ملي ايران حد مجاز باكتري باسيلوس سرئوس كمتر 100 باكتري/ ميلي ليتر است بنابراين استفاده از روش دقيق و اختصاصي زيست حسگر ضروري است. زيست حسگر طراحي شده قابليت شناسايي 1 باكتري در مدت زمان 25 دقيقه را دارد و فرم اسپوري نيز شناسايي مي¬شود.
در اين اختراع با استفاده از سيستم كاتاليزي با استفاده از نانولوله هاي كربني و نانو ذرات تيتانيم اكسايد به همراه پاراآمينوفنل به عنوان حدواسط به آناليز همزمان داروي مركاپتوپورين در حضور اوريك اسيد پرداختيم. در اين پروژه امكان آناليز دو نمونه هاي حفيفي مورد بررسي قرارگرفته و نتايج با روش كروماتوگرافي با كارايي بالا مقايسه شد. سطح الكترود با تصوير برداري الكتروني بررسي شده و حضور ساختار نانو در آن تائيد شده است. در نهايت حساسيت روش در حضور و غياب اوريك اسيد مقايسه شده و نتا يج امكان آناليز همزمان را براي اين دو تركيب را تائيد مينمايد.
در اين اختراع يك سنسور بسيار حساس و گزينش پذير را با استفاده از نانولوله هاي كربني و به همراه دي كربو گسيليك اسيد به عنوان حدواسط به آناليز همزمان داروي 6-تيوگوانين در حضور فوليك اسيد پرداختيم. در اين پروژه امكان آناليز در نمونه هاي حفيفي مورد بررسي قرارگرفته و نتايج با روش استاندارد مقايسه شد. سطح الكترود با تصوير برداري الكتروني بررسي شد. و حضور ساختار نانو در آن تائيد شده است. در نهايت حساسيت روش در حضور و غياب فوليك اسيد مقايسه شده و نتا يج امكان آناليز همزمان را براي اين دو تركيب را تائيد مينمايد.
موارد یافت شده: 13